Munduko kafea
- Creado el
- 22 de Julio de 2019 a las 19:59
- Temas
- Analisis de coyuntura
- Decisiones
- Diagnósticos
- Planificación
- Sistematización
- Ubicación
- Presencial
- Duración (en minutos)
- 120
- Mínimo número de personas
- 16
- Máximo número de personas
- 30
- Característica de grupo
- Entre conocidos o desconocidos
- Autor
- MANUAL DE METODOLOGIAS PARTICIPATIVAS PARA INICIATIVAS AGROECOLOGICAS
- Objetivo
- Taldearen intereseko gaien eztabaidarako espazioak irekitzea
- Gai baten inguruan erabakiak hartzeko pertsona askoren iritziak jasotzea.
- Aztertuko ditugun gaiak azaldu ostean, gai bakoitza mahai batean landuko dugula azaltzen dugu, talde bakoitzak denbora mugatua izango du mahai bakoitzean egoteako. Mahai bakoitzak aktalari bat izango du, pertsona hau mahai berean mantenduko da eta taldeak datozenean aurretik gertatu dena gainetik azalduko dute. Beste pertsonak taldeka banatuko ditugu. Talde bakoitza mahai baten inguruan eseriko da (lau eta 10 pertsona artean). Aldez aurretik erabaki dugun denbora amaitzean, kordinatzaile batek seinalea emango du eta taldeak beste mahai batera joango dira. Horrela taldeek gai guztiak landuko dituzte, hitz egiteko aukera gehiagorekin, eta aurretik esan dutena errepikatu beharrean, sakontzeko aukera ematen du. Amaitzeko, komunean jarriko dugu.
Leku lasai eta zabala behar da. Mahai eta aulkiak kafea hartzeko moduan jarrita. MATERIALA: * Orriak/kartulinak * Aulkiak eta mahaiak (gai bakoitzeko mahai bat) * Errotulki edo boligrafoak
Imprimir documento